Nejchutnější řezníky z mletého masíčka: Překonali dokonce všechna naše očekávání!
-
Příprava10 min.
-
Vaření29 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 379
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutné řízky z mletého masíčka, které si nás svojí fantastickou chutí získaly okamžitě.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná výborně!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 500g mleté maso
- 200 g tvrdého sýru
- 300 ml kefíru
- 2 cibule
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- 2 brambory
- Sůl
- Koření
- Bylinky
Takto budeme v receptu postupovat:
- Maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř a bylinky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přihoďte ji k masové směsi a vše rukama důkladně prohněte do jednolité směsi, kdy budou všechny ingredience dokonale spojeny
- Nyní si směs vezměte a snažte se ji vytvarovat do tvaru obdélníku. Jakmile se vám to povede, umístěte ji na potravinářskou fólii. Vezměte si sýr dle vašeho výběru a na struhadle jej nastrouhejte na drobné kousky. Posypte s ním maso a spolu s potravinářskou fólií jej zatočte do tvaru role. Nyní dejte do mrazničky odležet na cca čtyřicet minut.
- Těsně před vytažením si nachystejte těstíčko, ve kterém budete řízky obalovat. Brambory oloupejte, důkladně omyjte a na struhadle je nastrouhejte nadrobno. Čím menší kousky z nich budou, tím lépe pro vás. Potom si vezměte větší mísu a smíchejte je s kefírem, vejcem, moukou, solí, pepřem as pomocí mixéru vytvořte jednolitou hladkou směs.
- Nyní můžete mleté maso vytáhnout a nakrájet na kolečka. Jedno po druhém následně obalujte v těstíčku a mezitím si také rozehřejte olej na pánvi. Obalené řízky smažte z obou stran, dokud nenaberou zlatohnědý nádech. Následně je odkládejte na papírové ubrousky, které se postarají o vsáknutí přebytečné mastnoty.
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua/smachnishe-za-bud-iaki-kotlety-perevershyly-vsi-moi-ochikuvannia
Leave a Review