Oblíbená, vánoční ořechová roláda s medem z hrníčku připravená za 25 minut!
-
Příprava5 min.
-
Vaření18 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 392
Pro milovníky ořechů dnes máme něco speciálního. Ořechová roláda s medovým krémem je přímo božská.
Příprava je naprosto jednoduchá, ale výsledkem nepohrdne žádný člen Vaší rodiny.
Roládka je sladká tak akorát a obzvláště nyní přes léto, Váš byt příjemně provoní.
Na této lahodné ořechové roládě si pochutná prostě úplně každý! Je vážně dokonalá!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 5 vajec
- 1 lžíci medu
- 1 šálek polohrubé mouky/hladký
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ šálku cukru krystal
- vanilkové aroma
KRÉM
- 1 plechovku karamelového Salka
- 1 šálek mletých ořechů
- 2 polévkové lžíce medu
- Lžičku mleté skořice
- Mleté ořechy (navrch)
Takto budeme postupovat:
- Troubu zapneme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny. Vmícháme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec přimícháme také vanilkové aroma. Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10-15 minut.
- Všechny suroviny na krém smícháme v míse. Upečený plát těsta potřeme krémem. Ne však celým množstvím krému. Část krému odložíme stranou. Těsto pevně srolujeme a vrch potřeme zbylým krémem.
- Roládu můžete vcelku, nebo rovnou nakrájenou, ještě obalit ořechy. Jednoduše ji v nich vyválejte
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme dobrou chuť!
Určitě si na ní také pochutnají!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.
zdroj: bidista.com
Leave a Review