Zapečená šmakoláda strýce krčmáře

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    17 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 392




Dnes jsme si pro Vás připravili velmi chutnou dobrotu, kterou připravujeme již téměř každý víkend.

Manžel dokonce zapomněl na klasické smažené řízky a ptá si už jen tyto.

Vyzkoušejte tuto lahodu a uvidíte, že si recept také okamžitě zamilujete!

My jsme si recept okamžitě zamilovali.

Budete velmi příjemně překvapeni!

Budeme potřebovat:

  • vepřové masíčko – 700 g,
  • červená cibule – 1 ks,
  • brambory – 2 ks,
  • rajčata – 1 ks,
  • zakysaná smetana – 4 lžíce,
  • tvrdý sýr – 100 g,
  • hořčice – 2 lžičky,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • bylinky – podle chuti.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Důkladně omyjte neloupané brambory a uvařte je. Mezitím maso naklepejte plochou stranou kladívka, dokud nedosáhnete požadované tloušťky.
  2. Ochuťte solí, pepřem a nechte marinovat. Cibuli a rajčata nakrájejte na kroužky.
  3. Vyložte plech pečícím papírem a rozložte na něj cibulové kroužky a poté steaky. Maso potřete hořčicí a na ně rozložte nakrájená rajčata
  4. Rajčata potřete mletým česnekem, dochuťte solí a pepřem. Brambory nastrouhejte a posypte jimi rajčata.
  5. Na vrch přidejte zakysanou smetanou nebo majonézou. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech zakryjte fólií (odstraňte ji 10-15 minut před koncem vaření). Pečte celý plech po dobu 40 minut. Posypte steaky strouhaným sýrem pět minut před dokončením pečení.

Video postup:

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=C0wOj3zRNUo&feature=emb_logo



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.