Zapečená šmakoláda strýce krčmáře
-
Příprava9 min.
-
Vaření17 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 392
Dnes jsme si pro Vás připravili velmi chutnou dobrotu, kterou připravujeme již téměř každý víkend.
Manžel dokonce zapomněl na klasické smažené řízky a ptá si už jen tyto.
Vyzkoušejte tuto lahodu a uvidíte, že si recept také okamžitě zamilujete!
My jsme si recept okamžitě zamilovali.
Budete velmi příjemně překvapeni!
Budeme potřebovat:
- vepřové masíčko – 700 g,
- červená cibule – 1 ks,
- brambory – 2 ks,
- rajčata – 1 ks,
- zakysaná smetana – 4 lžíce,
- tvrdý sýr – 100 g,
- hořčice – 2 lžičky,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- bylinky – podle chuti.
Takto budeme v receptu postupovat:
- Důkladně omyjte neloupané brambory a uvařte je. Mezitím maso naklepejte plochou stranou kladívka, dokud nedosáhnete požadované tloušťky.
- Ochuťte solí, pepřem a nechte marinovat. Cibuli a rajčata nakrájejte na kroužky.
- Vyložte plech pečícím papírem a rozložte na něj cibulové kroužky a poté steaky. Maso potřete hořčicí a na ně rozložte nakrájená rajčata
- Rajčata potřete mletým česnekem, dochuťte solí a pepřem. Brambory nastrouhejte a posypte jimi rajčata.
- Na vrch přidejte zakysanou smetanou nebo majonézou. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech zakryjte fólií (odstraňte ji 10-15 minut před koncem vaření). Pečte celý plech po dobu 40 minut. Posypte steaky strouhaným sýrem pět minut před dokončením pečení.
Video postup:
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=C0wOj3zRNUo&feature=emb_logo