9 vynikajících zdravých salátů s nejlepší chutí! Opravdu lehké a plné vitamínů!
-
Příprava7 min.
-
Vaření21 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 449
Léto se blíží, a to znamená jediné. Je čas začít se pořádně připravovat na letní měsíce, kdy budeme znovu ukazovat svá těla v plavkách, krátkých šatech nebo jiných lehkých kouscích oblečení.
Pro snižování hmotnosti se skvěle hodí konzumace salátů spojená se cvičením. Saláty jsou ale vynikající i pro ty, kteří již své vysněné postavy dosáhli.
Vynikající lehké a zdravé jídlo plné vitamínů – stačí si vybrat z následujících
1.Salát s masem
350 g smažené nebo vařené maso, 400 g brambor, 150 g jablek, 150 g okurek, 250 g hořčice, sůl, pepř, 2 vejce, 50 g uzený jazyk, 1 citron, tatarská omáčka.
Nakrájíme maso, oloupeme, nakrájíme brambory, oloupeme jablka a okurky a nakrájíme uvařená vejce na kousky. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citrónovou šťávou a smícháme s tatarskou omáčkou, aby se snadno vytvořil salát.
2. Bramborový salát s majonézou
1 kg brambor uvařte ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. 2 žloutky se smíchají s 200 ml oleje. 200 ml zakysané smetany smíchejte s hořčicí, cukrem, solí, poté smíchejte s majonézou, a nakonec přidejte brambory.
3. Bramborový salát se zakysanou smetanou
Půl kg brambor uvařte ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Posypte nakrájenou cibulkou a smíchejte s 200 ml zakysané smetany, ochucené octem, solí nebo cukrem.
4.rajčatový salát
Půl kg rajčat omyjte, očistěte (na okamžik je můžete ponořit do horké vody, aby se slupka dala snadno odstranit) a nakrájejte na kroužky. Osolte a zalijte octem, dochuťte cukrem a promíchejte.
5.cibulový salát
¼ kg fialové cibule se očistí, nakrájí na plátky, osolí, posype kávovou lžící červené papriky a zalije se vodou, octem, trochou cukru, a nakonec přidejte lžíci oleje.
6.bramborový salát
Jeden kg brambor uvařte ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Nakrájejte větší cibuli a dejte ji do mísy s bramborami. Dochuťte pepřem a přidejte vodu, ocet, cukr a sůl. Můžete přidat olej.
7.Pařížský bramborový salát
Brambory uvařte ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Přidejte nakrájenou cibuli a 200 g nakrájené petrželky. Přidejte směs koření, majoránky, papriky a zalijte nálevem. Nakonec přidejte 2 lžíce oleje. Nechte alespoň jednu noc stát v chladničce.
8.okurkový salát
Oloupeme okurky, odřízneme oba konce. Potom nakrájíme na tenké plátky, osolíme, necháme stát v soli, poté okurky vylisujeme a vložíme do octa, zředěného sacharimetrickou vodou. Můžete přidat cibuli nebo dochutit pepřem podle chuti.
9.Francouzský Salát
Nakrájejte celer, mrkev, kořen petržele, tuřín na drobné kostičky, uvařte ve vodě a poté protlačte sítem. Přidejte také 2 lžíce konzervovaného zeleného hrášku, oloupané, nakrájené jablko a nakrájenou kyselou okurku, a nakonec smíchejte s tatarskou omáčkou.
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: ketkes.com
Leave a Review