XXL kuřecí cordon bleu
-
Příprava9 min.
-
Vaření30 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 292
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na cordon bleu xxl, který nás okamžitě zaujal.
Předem upozorňujeme, že se z něj nají opravdu celá oslava, takže málo ho určitě nebude, pokud byste však tolik moc nechtěli, není nic jednoduššího, než použít poloviční porce surovin.
Chuť je každopádně výborná a my se už nyní těšíme, kdy jej znovu vyzkoušíme!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 4 kg kuřecích prsou
- 500 g šunky
- 8 vajec
- 500g tvrdý sýr
- 500g hladké mouky
- 300 g strouhanky
- Sůl
- Koření
- Slunečnicový olej
Takto budeme v receptu postupovat:
- Pořádně omyjeme kuřecí prsa, nakrájíme je na tenké plátky, naklepeme na tenko.
- Vezmeme si sýr a šunku a obojí nakrájejte na tenčí plátky. První plátek kuřecích prsou položte, osolte a opepřete podle chuti a vyskládejte na něj nejprve šunku a poté sýr. Překryjte dalším plátkem kuřecí a stejný postup opakujte, dokud vám nedojdou ingredience. Ukončit to samozřejmě musíte kuřecím masem, aby vše drželo pohromadě.
- Vše následně spojte a ujistěte se, že to drží u sebe. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce na cca jednu hodinu odpočinout. Nyní si vytvořte trojobal. To znamená do jednoho talířku mouku, do druhého rozšlehaná vejce (můžete do nich přidat trochu mléka) a do třetího strouhanku.
- Kvádr z masa v nich postupně a důkladně obalte. Vezměte si velkou pánev a naplňte ji olejem skoro až po okraj.
- Pokud není dostatečně velká, můžete využít například hlubšího plechu. Olej rozehřejte a maso do něj dejte ze všech stran osmažit dozlatova, mezitím si můžete rozehřát troubu na 140 stupňů. Po osmažení masa jej vložte do trouby na cca jednu hodinu, aby se zevnitř krásně propeklo.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.leckerschmecker.me/riesen-cordon-bleu