Vrstvený linecký koláček s džemem

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    18 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 873




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, který prostě musíme připravovat každý rok.

Řeč je o výborném zákusku, který Vás vrátí do dětských dob.

Tento vrstvený linecký koláček je prostě báječná volba!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 180 g másla
  • 1 vejce
  • 130 g cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • 320 g mouky/ hladká
  • špetku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 350 g džemu. (Použít můžete jakékoli ovoce, které máte rádi. V receptu je použit džem z černého rybízu.)

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Změklé máslo smíchejte se solí a hoďte do mixéru, kde ho nechte minutu mixovat. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a pokračujte v míchání. Mixér nastavte na nejvyšší rychlost a míchejte, dokud těsto nebude nadýchané/3 minuty.
  2. Do směsi přidejte vejce a dále míchejte asi tři minuty. Přidávejte postupně mouku, do které jste nasypali prášek do pečiva. Nejprve promíchejte v mixéru, pak špachtlí a nakonec těsto rukama místě.
  3. Musí být hladké, měkké a lehce dělitelné.
  4. Těsto položte na pečící papír a válečkem ho vyválejte do obdélníkového tvaru o tloušťce asi 5 mm. Mělo by vám vyjít na celý plech o rozměrech 30 x 35 cm. Plát těsta propíchejte pomocí vidličky.
  5. Potom ho dejte péct na 200 stupňů na 10-12 minut, dokud nezhnědnou okraje. Nechte vychladnout. Ostrým nožem odkrojte okraje a rozkrojte plát na polovinu, čímž získáte dva obdélníky.
  6. Těsto, které vám zůstalo po vyrovnání okrajů, dejte do sáčku a rozdrobte.
  7. První obdélník těsta přeneste na podnos. Na něj rozetřete polovinu džemu, okraje nechte volné.
  8. Položte na džem druhý obdélník, namažte zbylým džemem a zakryjte také okraje. Posypte drobky, které jste získali z odkrojeného těsta.
  9. Koláč nechte 2-3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Nakrájejte na kostičky a můžete podávat.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: bukvarche.com/2020/11/30/домашен-сладкиш-с-орехи-и-плодово-слад

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Rychlé kokosky ke kávě: BEZ másla a BEZ mléka chutnají opravdu velmi fajnově!

Můj oblíbený VÁNOČNÍ makový krémovník: Naše každoroční sváteční tradice, kterou zbožňujeme!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.