Vrstvený linecký koláček s džemem

-
Příprava6 min.
-
Vaření18 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 873
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, který prostě musíme připravovat každý rok.
Řeč je o výborném zákusku, který Vás vrátí do dětských dob.
Tento vrstvený linecký koláček je prostě báječná volba!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 180 g másla
- 1 vejce
- 130 g cukru
- balíček vanilkového cukru
- 320 g mouky/ hladká
- špetku soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 350 g džemu. (Použít můžete jakékoli ovoce, které máte rádi. V receptu je použit džem z černého rybízu.)
Takto budeme v receptu postupovat:
- Změklé máslo smíchejte se solí a hoďte do mixéru, kde ho nechte minutu mixovat. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a pokračujte v míchání. Mixér nastavte na nejvyšší rychlost a míchejte, dokud těsto nebude nadýchané/3 minuty.
- Do směsi přidejte vejce a dále míchejte asi tři minuty. Přidávejte postupně mouku, do které jste nasypali prášek do pečiva. Nejprve promíchejte v mixéru, pak špachtlí a nakonec těsto rukama místě.
- Musí být hladké, měkké a lehce dělitelné.
- Těsto položte na pečící papír a válečkem ho vyválejte do obdélníkového tvaru o tloušťce asi 5 mm. Mělo by vám vyjít na celý plech o rozměrech 30 x 35 cm. Plát těsta propíchejte pomocí vidličky.
- Potom ho dejte péct na 200 stupňů na 10-12 minut, dokud nezhnědnou okraje. Nechte vychladnout. Ostrým nožem odkrojte okraje a rozkrojte plát na polovinu, čímž získáte dva obdélníky.
- Těsto, které vám zůstalo po vyrovnání okrajů, dejte do sáčku a rozdrobte.
- První obdélník těsta přeneste na podnos. Na něj rozetřete polovinu džemu, okraje nechte volné.
- Položte na džem druhý obdélník, namažte zbylým džemem a zakryjte také okraje. Posypte drobky, které jste získali z odkrojeného těsta.
- Koláč nechte 2-3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Nakrájejte na kostičky a můžete podávat.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: bukvarche.com/2020/11/30/домашен-сладкиш-с-орехи-и-плодово-слад
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Rychlé kokosky ke kávě: BEZ másla a BEZ mléka chutnají opravdu velmi fajnově!
Můj oblíbený VÁNOČNÍ makový krémovník: Naše každoroční sváteční tradice, kterou zbožňujeme!