Zákusek s vanilkovým pudinkem a smetanou

-
Příprava8 min.
-
Vaření27 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 087
Dnes jsme si pro vás připravili recept na báječný zákusek, který jsme si okamžitě zamilovali.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná skutečně na jedničku!
Mňam!
Budeme potřebovat následující ingredience
- 250 gramů celozrnných sušenek kakaové příchutě
- 50 gramů změklého másla
- 50 gramů moučkového cukru
- trochu mléka
Na náplň:
- 200 gramů měkkého tvarohu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 200 mililitrů smetany ke šlehání
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 700 mililitrů mléka
- moučkový cukr podle chuti
Takto budeme v receptu postupovat:
- Sušenky vložte společně se změklým máslem do mixéru a rozdrťte. Vznikne vám tak homogenní hmota na dortový korpus. Také do směsi přidejte trochu moučkového cukru a mléko, aby nebylo těstíčko tolik hutné.
- Vezměte formu na dort a na její dno rozprostřete kakaové těsto ze sušenek. V další fázi se pusťte do výroby smetanového krému s tvarohem. Ve větší míse si vymíchejte spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem tvaroh. Potom si v samostatné misce vyšlehejte do tuha smetanu, a nakonec ji zakomponujte do tvarohu metličkou.
- Do rendlíku si nalijte půl litru mléka a svařte ho s cukrem. Zbylou část mléka smíchejte v hrníčku s vanilkovým pudinkem a až bude mléko vařit, směs do něj nalijte. Nechte probublávat a občas promíchejte.
- Když pudink zhoustne, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Potom je na čase dort zkompletovat. Na sušenkový korpus navrstvíme polovinu smetanové náplně a na ni naneste vychladlý pudink. Poslední vrstva bude opět smetanová. Povrch dortu lze zastrouhat hořkou čokoládou.
- Před podáváním do chladničky!
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: yourrecipecook.com/tolle-cremetorte-ohne-backee