Koláč „ANIKO“ s vanilkovým krémem
-
Příprava5 min.
-
Vaření10 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 197
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na lahodný koláček, který překoná i ty nejchutnější koláčky z cukrárny.
Řeč je o báječném koláčku Aniko s vanilkovým krémem, který se rozpouští na jazyku.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná opravdu báječně!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- hladká mouka – 250 g
- cukr – 170 g
- olej – 100 ml
- voda – 100 ml
- vejce – 5 ks
- prášek do pečiva – 1 sáček
- kakao – 2 lžíce
Na pudinkový krém budeme potřebovat:
- mléko – 800 ml
- cukr – 140 g
- vanilkový pudink – 2 kapsy
K dozdobení budeme potřebovat:
- smetana ke šlehání – 300 ml
- cukr – 250 g
- mletá skořice
Takto budeme v receptu postupovat:
- Plech nebo zapékací misku s vysokými stěnami vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C.
- Do mísy prosejte přes jemné sítko mouku a prášek do pečiva a obě přísady promíchejte. V jiné misce smíchejte vyklepnuté vajíčko s cukrem a šlehejte je metličkou, dokud se cukr úplně nerozpustí a vajíčka se nezmění na hustou, bělavou a pěnivou hmotu. Přidejte k vaječné směsi sto mililitrů vody a stejné množství rostlinného oleje, promíchejte a poté po částech zapracujte do hmoty i prosetou směs mouky a prášku do pečiva.
- Když získáte jednolité těsto, vlijte asi něco málo přes polovinu těsta do připraveného plechu nebo pekáče. Zbylé těsto pak smíchejte s kakaovým práškem, důkladně rozmíchejte, abyste získali tmavohnědou hmotu a tu cik cak nalijte ve flecích na bílé těsto v plechu.
- Do hrnce nalijte dvě třetiny odměřeného mléka a přiveďte jej na mírném ohni k varu. Zbylé množství mléka smíchejte s pudinkovým práškem a cukrem a tuto směs důkladně rozmíchejte tak, aby v ní nezůstaly žádné hrudky. Když mléko v hrnci začne bublat, přilijte k němu rozmíchaný pudink s cukrem a za stálého míchání vařte směs až do zhoustnutí. Pudink pak nalijte na těsto v plechu a vložte koláč do předehřáté trouby péct asi 25 až 30 minut.
- Hotový koláč nechte úplně vychladnout. Mezitím vyšlehejte smetanku s moučkovým cukrem do jemné, tuhé a nadýchané pěny a poté, co pamlsek vychladne, jím potřete celý jeho povrch rovnoměrnou vrstvou a posypte mletou skořicí
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.kiloretete.ro/fara-categorie/prajitura-de-casa-aniko-prajitura-cu-blat-pufos-crema-de-vanilie-si-frisca-reteta-simpla-si-rapida