Vaječné karbanátky s jarní cibulkou a bylinkami

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    13 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 281




V zájmu ohleduplnosti k planetě se čím dál více lidí zajímá o způsoby, jak mohou snížit konzumaci masa ve svém každodenním životě.

Narůstá trend preference vegetariánské a veganské stravy.

Pokud i Vy jste již vegetariánem nebo veganem, popřípadě se o tyto styly stravování zajímáte, jistě vás potěší tato vegetariánská verze karbanátků, které si můžete snadno připravit z vajec. Určitě vyzkoušejte.

Pokud i veganem nejste, určitě nemáte každý den chuť na masité recepty a taková změna Vám dokáže perfektně zpestřit jídelníček 🙂

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 6 vařených vajec
  • Svazek jarní cibulky
  • bylinky
  • libovolná zelenina
  • 2 Lžíce krupice
  • přírodní jogurt
  • lžička oleje
  • Koření podle chuti

Takto budeme v receptu postupovat:

Vejce nastrouhejte a smíchejte s nasekanou jarní cibulkou a bylinkami. Můžete přidat strouhanou zeleninu. Vmíchejte olej a jogurt a krupici a promíchejte až do homogenní směsi. Můžete také přidat syrová vejce, karbanátky budou držet lepší tvar. Nechte 10 minut stát a poté mokrýma rukama vytvarujte karbanátky. Vymažte z obou stran v oleji na pánvi a podávejte zlatavě opečené karbanátky s vhodnou přílohou.

Máme hotovo:-)

Přejeme Vám dobrou chuť!

Nezapomeňte dát LIKE na naši facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.

zdroj: retete-usoare.info



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.