Velikonoční slané rolády
-
Příprava5 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 643
Studený pokrm pro každou příležitost – 4 druhy slaných rolád: klasická, maková, papriková a špenátová. Velice jednoduchá příprava!
Ideální recept na pohoštění na Silvestra!.
Tato dobrota je prostě dokonalá! Uvidíte, že na těchto slaných roládách si pochutná celá Vaše rodina i přátelé! Výhodou je, že si můžete vybrat rovnou ze 4 rolád.
Budeme potřebovat následující ingredience:
– 6 vajec
– ½ lžičky soli
– 3 lžíce oleje
– 3 lžíce mléka
– 5 lžic mouky
– 1 kg jemného sýra
– 700 g zakysané smetany
– čajová lžička soli
Takto budeme v receptu postupovat:
1) Troubu zahřejte na 200°C. Vyšleháme vaječné bílky se solí, přidáme žloutky a mícháme, dokud nevytvoříme pěnovou hmotu.
2) Vmícháme olej, mléko a mouku. Mělo by nám vzniknout jednotné těsto – rozdělíme si jej na 4 části.
3) Vymažeme olejem velký pekáč, použijeme pečící papír a navrstvíme těsto. Necháme péct asi 15 minut. Dávejte pozor, aby se nám směs v troubě příliš nevysušilo.
4) Do každé rolády pak přidáme příslušné ingredience podle druhu rolády.
Mňam!
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: coolinarika.com