Velikonoční slané rolády

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 643




Studený pokrm pro každou příležitost – 4 druhy slaných rolád: klasická, maková, papriková a špenátová. Velice jednoduchá příprava!

Ideální recept na pohoštění na Silvestra!.

Tato dobrota je prostě dokonalá! Uvidíte, že na těchto slaných roládách si pochutná celá Vaše rodina i přátelé! Výhodou je, že si můžete vybrat rovnou ze 4 rolád.

Budeme potřebovat následující ingredience:

– 6 vajec
– ½ lžičky soli
– 3 lžíce oleje
– 3 lžíce mléka
– 5 lžic mouky
– 1 kg jemného sýra
– 700 g zakysané smetany
– čajová lžička soli

Takto budeme v receptu postupovat:

1) Troubu zahřejte na 200°C. Vyšleháme vaječné bílky se solí, přidáme žloutky a mícháme, dokud nevytvoříme pěnovou hmotu.

2) Vmícháme olej, mléko a mouku. Mělo by nám vzniknout jednotné těsto – rozdělíme si jej na 4 části.

3) Vymažeme olejem velký pekáč, použijeme pečící papír a navrstvíme těsto. Necháme péct asi 15 minut. Dávejte pozor, aby se nám směs v troubě příliš nevysušilo.

4) Do každé rolády pak přidáme příslušné ingredience podle druhu rolády.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: coolinarika.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.