Tatarská omáčka z jogurtu s česnekem a okurkou
-
Příprava8 min.
-
Vaření17 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 232
Jogurtová omáčka je zdravou alternativou k majonéze, je velmi lehká a téměř bez kalorická, má lahodnou a aromatickou chuť a mění jídla ve skutečné kulinářské speciality. Je mnohem zdravější než klasická tatarka.
Můžete ji podávat s masovými pokrmy, bramborami, pečenou nebo grilovanou zeleninou, nebo ji můžete použít jako salátový dresink.
Vyzkoušejte přípravu domácí tatarky z jogurtu a zapomenete na kupovanou.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 1 okurka (čerstvá)
- 125 ml přírodního jogurtu
- 5 g česneku
- 1/2 lžičky citrónové šťávy
- 30 g bylinek
- 1 lžíce olivového oleje
- Koření na chuť
Takto budeme v receptu postupovat:
Okurku očistěte a nastrouhejte. Česnek prolisujeme a přidejte k okurce. Přidejte nakrájené bylinky a citrónovou šťávu. Nakonec vmíchejte jogurt, sůl a olej. Omáčka je připravena.
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.
zdroj: bucatarul.eu