Tatarská omáčka z jogurtu s česnekem a okurkou

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    17 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 232




Jogurtová omáčka je zdravou alternativou k majonéze, je velmi lehká a téměř bez kalorická, má lahodnou a aromatickou chuť a mění jídla ve skutečné kulinářské speciality. Je mnohem zdravější než klasická tatarka.

Můžete ji podávat s masovými pokrmy, bramborami, pečenou nebo grilovanou zeleninou, nebo ji můžete použít jako salátový dresink.

Vyzkoušejte přípravu domácí tatarky z jogurtu a zapomenete na kupovanou.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 1 okurka (čerstvá)
  • 125 ml přírodního jogurtu
  • 5 g česneku
  • 1/2 lžičky citrónové šťávy
  • 30 g bylinek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Koření na chuť

Takto budeme v receptu postupovat:

Okurku očistěte a nastrouhejte. Česnek prolisujeme a přidejte k okurce. Přidejte nakrájené bylinky a citrónovou šťávu. Nakonec vmíchejte jogurt, sůl a olej. Omáčka je připravena.

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Nezapomeňte dát LIKE na naši facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.

zdroj: bucatarul.eu



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.