Vánoční Raffaelo koláček
-
Příprava10 min.
-
Vaření29 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 263
Tento koláček je božsky lehký a lahodný. Nejen že vypadá jako rozkošně zasněžený, ale rozpouští se v ústech.
Je neodolatelný.
Jemný pudink a nadýchané těsto jdou skvěle dohromady. Nikdy nezůstanete u jednoho kousku.
Začnete si přímo hledat příležitosti, při kterých byste mohli tento famózní moučník znovu připravit.
Budeme potřebovat následující ingredience:
TĚSTO
- 6 bílků
- 250 g moučkového cukru
- 100 g hladké mouky/ hladká
- 150 g kokosu
KRÉM
- 6 žloutků
- 1 l mléka
- 100 g cukru
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 250 g másla
- kokos (navrch)
Takto budeme v receptu postupovat:
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte k němu opatrně cukr. Mouku smíchejte s kokosem a poté přidejte sníh. Velmi opatrně. Na plech vystlaný pečícím papírem těsto vylijte. Troubu předehřejte a plát těsta upečte při cca 160-170 stupních. Pečeme 20 minut. (180 stupňů, 10 minut). Když se nelepí, je upečeno.
- Nyní připravte krém. Klasickým způsobem uvařte pudink podle návodu, jen s tím rozdílem, že mléko začnete zahřívat společně se žloutky. Pak už pudink vařte dále zcela normálně do zhoustnutí. Potom horký pudink smíchejte s máslem. Krém naneseme na upečené těsto a zasypeme kokosem. Dejte do chladničky vychladit.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: humormagazin.com
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Čokoládový výborný dortík s jemnou tvarohovou náplní: Velmi jsme si ji oblíbili!
Bleskový borůvkový koláček, který zvládnete připravit jednoduše a chutná naprosto výborně!