Vánoční Raffaelo koláček

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    29 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 263




Tento koláček je božsky lehký a lahodný. Nejen že vypadá jako rozkošně zasněžený, ale rozpouští se v ústech.

Je neodolatelný.

Jemný pudink a nadýchané těsto jdou skvěle dohromady. Nikdy nezůstanete u jednoho kousku.

Začnete si přímo hledat příležitosti, při kterých byste mohli tento famózní moučník znovu připravit.

Budeme potřebovat následující ingredience:

TĚSTO

  • 6 bílků
  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g hladké mouky/ hladká
  • 150 g kokosu

KRÉM

  • 6 žloutků
  • 1 l mléka
  • 100 g cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • kokos (navrch)

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte k němu opatrně cukr. Mouku smíchejte s kokosem a poté přidejte sníh. Velmi opatrně. Na plech vystlaný pečícím papírem těsto vylijte. Troubu předehřejte a plát těsta upečte při cca 160-170 stupních. Pečeme 20 minut. (180 stupňů, 10 minut). Když se nelepí, je upečeno.
  2. Nyní připravte krém. Klasickým způsobem uvařte pudink podle návodu, jen s tím rozdílem, že mléko začnete zahřívat společně se žloutky. Pak už pudink vařte dále zcela normálně do zhoustnutí. Potom horký pudink smíchejte s máslem. Krém naneseme na upečené těsto a zasypeme kokosem. Dejte do chladničky vychladit.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: humormagazin.com

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Čokoládový výborný dortík s jemnou tvarohovou náplní: Velmi jsme si ji oblíbili!

Bleskový borůvkový koláček, který zvládnete připravit jednoduše a chutná naprosto výborně!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.