Toto je 14 nejchutnějších, babiččiných receptů na přísady do polévky z jejího receptáře!
-
Příprava7 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 311
Dnes pro vás máme recept na oblíbenou pochoutku, zvláště u nás na Slovensku. Nejčastěji se používají nudle, ale jsou i jiné varianty, které naleznete v polévce.
Uhněcené těsto tvoří jedno celé vejce, 25 gramů mouky a voda.
Je to velmi jednoduché a existuje několik způsobů, jak těsto využít.
Pokud chcete krásný žlutý knedlíček, přidejte jeden vaječný žloutek do těsta. Pokud nechcete použít všechno těsto, po spotřebování požadovaného množství, vytvarujte zbytek do podoby válce, zabalte a uschovejte na chladném místě.
Zlaté kostky
Složení: jedno celé vejce, 1 dl mléka, petržel – 2 lžíce, 4 g tuku. Knedlík je tvořen dvěma válci, které rozřízneme na kostičky. 1 celé vejce, 2 lžíce petržele rozmícháme do směsi, kostkami je potřeme. Potom opečeme na pánvi.
Bramborové knedlíky I.
Složení: 4 střední brambory, 1 lžíce másla nebo tuku, jedno celé vejce, petržel, strouhanka nebo mouka, 10 g tuku na smažení, sůl. Do nádoby obsahující máslo nebo tuk se přidají uvařené nastrouhané brambory, vejce, nasekaná petrželka a sůl. Vytvoříme knedlíky a vaříme je v polévce nebo smažíme na tuku.
Bramborové knedlíky II.
Složení: 4 střední brambory, 1 lžíce másla nebo tuku, jedno celé vejce, petržel, strouhanka nebo mouka, 10 g tuku na smažení, sůl. Nastrouháme vařené brambory, s malým množstvím tuku, 1 vejcem a trochou mléka, osolíme. Použijeme tolik mouky, abychom knedlíky zasypali. Vytvarujeme z těsta čtvercové kusy, které naplníme mletým masem a knedlíky uvaříme v polévce.
nýtky
Složení: 25 g mouky, 1 celé vejce, žloutek, sůl. Dobře propracujte těsto a vyválejte z něj válce, a podélně nařežte ostrým nožem. Tyto pásy naskládejte na sebe, a pokračujte, vyřezávejte menší nudličky.
drobky
Dobře promícháme těsto, rozválejte na tloušťku palce, ukrajujte malé kulaté kousky, které pak uvařte v polévce.
kapání
Rozšlehejte si vejce společně se solí a jednou lžící mléka a dvěma polévkovými lžícemi mouky, poté nakapejte do horké polévky.
Daragaluska
Složení: 1 celé vejce, pepř, 1 lžíce petržele, 3 g tuku, sůl. Pečlivě smíchejte všechny přísady. Dobře promíchejte a nechte stát po dobu 20 minut. Po malých kouscích vkládejte do horké polévky.
krupicový knedlík
Složení: 2 dl mléka, trochu masové šťávy, 7 g másla, 10 – 12 g pšeničné mouky, 1 až 2 celá vejce, sůl. Přivedeme směs tekutin k varu, máslo se přidává do mouky za stálého míchání. Nakonec přidáme vejce, až nám vznikne hustá směs. Uvaříme knedlíky v polévce.
dara kostky
6 porcí – Složení: 3 celá vejce, 5 g tuku, krupice, smažené smažení, trocha soli. Smícháme 3 celá vejce a 1/2 šálku vody, přidáme 5 gramů tuku a smícháme s krupicí do řídkého těsta. Na pánev vložíme 1 lžičku tuku. Až je tuk horký, smažíme na něm těsto z obou stran. Po vychladnutí nakrájíme na kostičky.
obdélníky
Vytvoříme těsto a vyválíme ho na tenko. Nakrájíme na 2-3 cm široké pásy a dále na obdélníky. Vaříme v polévce.
Eaves těstoviny
Smícháme vejce a mouku, vyválíme na tenko. Natrháme na malé kousky a vaříme v horké polévce.
Šlehané krupicové knedlíky
Složení: 4 dl krupice, 10 g másla, 4 celá vejce, masová šťáva, sůl. Máslo se pomalu přidá do vajec a krupice, a poté se smíchá. Vytvoříme malé knedlíky, které se uvaří ve vývaru, nechá se stát 1/4 hodiny a poté přidáme do polévky.
masové knedlíčky
Složení: Mleté maso, vejce, 1 lžíce mouky, pepř, trochu soli. Smíchejte maso, vejce, krupici, mouku, sůl a pepř. Nechte stát 1/4 hodin.
Změřte lžičkou, nebo vytvarujte knedlíky s mokrýma rukama. Dejte do polévky vařit po dobu 10 minut.
polévkové karbanátky
Mleté maso, máslo, jedno vejce, muškátový ořech, malá cibule, pepř. Maso opečeme na másle na pánvi, přidáme cibuli a necháme vychladnout, poté přidáme vejce a koření.
Vytvarujeme malé knedlíčky, které obalíme v mouce a uvaříme doměkka v polévce.
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.
zdroj: ketkes.com