Zapečený květák s kuřecím masem a sýrem

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    24 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 270




Snažili jsme se Vás inspirovat již nesčetnými recepty na květák. Dnes pro vás však máme úplného favorita. Česnekový dresink květáku s kuřecím masem dodává příjemnou chuť, které nemůžete odolat. Je nemožné, aby několik porcí zůstalo další den. Jen se po tomto jídle zapráší, uvidíte …

Na této dobrotě si jistě pochutná celá Vaše rodina pokud tomuto receptu se budete rádi vracet!

Tyto ingredience budeme potřebovat:

  • 1 hlávkový květák (asi 400 g)
  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 brambory
  • 2 rajčata
  • 100 g sýru
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Takto budeme postupovat:

  1. Vařte květák asi 10 minut ve slané vodě, poté sceďte a rozmačkejte. Uvařte kuřecí prsa ve slané vodě, poté nakrájejte na nudličky. Osolíme, opepříme.
  2. Nakrájejte cibuli na nudličky a totéž i rajčata. Smíchejte zakysanou smetanu s rozšlehanými vejci, a vylisujte do směsi česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Nyní vše navrstvíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem. Dáme brambory, maso cibuli, květák, rajčata. Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Můžeme také ozdobit petrželkou. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 30 minut.

Máme hotovo! Dobrou chuť.

Nezapomeňte dát LIKE na naši facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.

zdroj: mindenegyben.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.