Zapečené kotletky s česnekovou omáčkou
-
Příprava9 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 633
Další z velmi oblíbených jídel. Vše naskládáte do zapékací misky a pečete….
Žádná práce, žádná zdlouhavá příprava, žádná zašpiněná kuchyně.
Zapečené kotlety s omáčkou jsou báječné. Nemusíte se stydět je připravit ani jako slavnostní jídlo.
Jen toho musíte udělat víc, protože jídlo zmizí během chvilky a všichni si budou chtít přidat.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 5 velkých kotlet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hovězí vývar v kostce
- půl litru vroucí vody
- 1 dl bílého vína
- z pepře sůl, pepř, bobkový list
- olej, mouka na obalení/ hladká
Takto budeme v receptu postupovat:
- Kotlety očistěte, omyjte, vysušte, naklepejte, osolte a opepřete. Potom je obalte v hladké mouce. Rozpalte si olej a na něm kotlety osmažte dozlatova. Když jsou osmažené, vložte je do olejem vymazané zapékací mísy a přidejte několik bobkových listů.
- Na oleji, na kterém jste smažili kotlety, osmažte nyní cibuli nakrájenou na pásky, k ní přihoďte nasekaný česnek a 4 lžíce mouky. V půl litru horké vody rozpusťte bujon a tím zalijeme pánev, na které je cibule, česnek a mouka. Osolte. Nedělejte omáčku úplně hustou.
- Touto omáčkou zalijte kotlety tak, aby byly zcela ponořeny. Zalijte vínem. Mísu přiklopte, nebo zakryjte alobalem.
- Pečte 45 minut na 180 stupňů. Potom odstraňte kryt a pečte dalších deset minut.
- Do omáčky také můžete přidat mletou papriku, máte-li rádi. K tomuto jídlu podáváme jako přílohu rýži, těstoviny nebo bramborovou kaši.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: najbolji-recepti.com
Leave a Review