Fantastický čoko-třešňovo-pudingový koláček

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 526




Tento recept na skvělý čoko-třešňově-pudinkový koláček, který chutná tak výborně, že si určitě přidáte.

Mám ho od své dlouholeté kamarádky z Moravy…

Příprava tohoto koláče je jednoduchá a zvládne ji opravdu každý, iv tomto horkém počasí.

Podávejte vychlazené jako sladké osvěžení k šálku kávy nebo čaje.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 12 vajec
  • 12 lžic polohrubé mouky
  • 12 lžic kr. cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 lžíci kakaa
  • 350 g zavařených třešní

Na krém:

  • 3 bal. čokoládového pudinku
  • 900 ml mléka
  • 50 ml rumu
  • 150 g másla
  • 150 g čokolády na vaření
  • 150 g kr. cukru

Na vrch:

  • 100 g čokolády
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Z ingrediencí na těsto vymícháme jednotné těsto. Rozdělíme ho na polovinu, do jedné přidáme kakao a do druhé třešně. Na vymazaný a moukou vysypaný plech navrstvíme nejprve světlé a poté tmavé těsto.
  • Uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme, dokud se těsto nezačne oddělovat od krajů – případně můžeme provést i test párátkem.
  • Na krém uvaříme pudink z mléka, pudinků a 2 lžíc cukru. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháním rozpustíme.
  • Máslo vyšleháme s cukrem a nakonec přidáme i rum.
  • Po lžičkách vmícháme do vychladlého pudinku.
  • Pudinkový krém navrstvíme na vychladlý korpus a vrch přelijeme rozpuštěnou čokoládou a máslem.
  • Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladit.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: nosalty.hu/recept/csokis-meggyes-kostka-moncsikatol



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *