Fantastický čoko-třešňovo-pudingový koláček
-
Příprava7 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 526
Tento recept na skvělý čoko-třešňově-pudinkový koláček, který chutná tak výborně, že si určitě přidáte.
Mám ho od své dlouholeté kamarádky z Moravy…
Příprava tohoto koláče je jednoduchá a zvládne ji opravdu každý, iv tomto horkém počasí.
Podávejte vychlazené jako sladké osvěžení k šálku kávy nebo čaje.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 12 vajec
- 12 lžic polohrubé mouky
- 12 lžic kr. cukru
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 lžíci kakaa
- 350 g zavařených třešní
Na krém:
- 3 bal. čokoládového pudinku
- 900 ml mléka
- 50 ml rumu
- 150 g másla
- 150 g čokolády na vaření
- 150 g kr. cukru
Na vrch:
- 100 g čokolády
- 3 lžíce rozpuštěného másla
Takto budeme v receptu postupovat:
- Z ingrediencí na těsto vymícháme jednotné těsto. Rozdělíme ho na polovinu, do jedné přidáme kakao a do druhé třešně. Na vymazaný a moukou vysypaný plech navrstvíme nejprve světlé a poté tmavé těsto.
- Uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme, dokud se těsto nezačne oddělovat od krajů – případně můžeme provést i test párátkem.
- Na krém uvaříme pudink z mléka, pudinků a 2 lžíc cukru. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháním rozpustíme.
- Máslo vyšleháme s cukrem a nakonec přidáme i rum.
- Po lžičkách vmícháme do vychladlého pudinku.
- Pudinkový krém navrstvíme na vychladlý korpus a vrch přelijeme rozpuštěnou čokoládou a máslem.
- Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladit.
Mňam!
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: nosalty.hu/recept/csokis-meggyes-kostka-moncsikatol
Leave a Review